Hellman Tennis Complex, University of California, Berkeley

Berkeley, CA | Sports & Recreation

The Hellman Tennis Complex, built in 1983, featured only limited-view, concrete-slab seating. ELS’ Concept Plan creates an overall visual coherence to the complex and enhances the Cross Campus Drive entrance to the university through improvements to Hellman Plaza and the existing seating. For the first phase, ELS modified the concrete slab to allow for fixed seating at the east end of the facility along the length of court No. 1. The latest expansion adds a 1,000-s.f. building housing men’s and women’s team locker rooms, restrooms and showers; new elevated seating for 200 extending from court No. 1 to court No. 6 (providing an overall total of 700 permanent seats); and new public restrooms for fans. The latest phase opened in January 2015. The project was awarded a certificate of recognition for its excellence in green building performance by the Office of Sustainability, University of California, Berkeley.


Scroll Up